Střih 2 – dámské růžové šaty bez rukávů s barevnými pruhy


 střih vhodný pro jednolůžkový pletací stroj

Pleteme na jednolužkovém pletacím stroji žerzejovou technikou. Základní barva růžová, pruhy
tmavě zelené.

Spotřeba: asi 30 dkg příze střední tloušťky v základní barvě a 5 dkg příze na pruhy.
Řadič hustoty nařídime podle tloušťky příze.

Výpočet ok
: 3 oka = 1 cm na š iřku, 5 řad = 1 cm na výšku.
Čísla uvedená ve střihu v závorkách značí počet ok a řad, čísla bez závorek počet cm.

Měříme :
objem prsou - přidáváme na vůli 6 až 8 cm;
délku přední a zadní - od ramene nad kolena, podle zvolené délky;
objem pasu –  přidáváme na vůli 10 cm;
objem krku ;
šířku ramen.

Zadní dil:
Začínáme dole na 52 cm, upleteme 20 řad na podložení a 20 řad na horní díl dvojité založky.
Oka první řady na vlékneme na jehly v pracovní poloze a spleteme v záložku. Pokračujeme do
výšky 47 cm a pleteninu zvolna zužujeme na 38 cm, pleteme rovně dalších 5 cm. Pak pleteme 20 cm od pasu na horu a pleteninu zvolna rozšíříme na 46 cm. V této výšce ujímáme na obou stranách na průramky, šířka průramku je 4 cm. Průramky vyujímáme do výšky 5 cm. Dalších 5 cm pleteme rovně, potom pleteninu opět zvolna rozšiřujeme na obou stranách o 2 cm. Ve výšce 18 cm od začátku ujímání na průramky kosíme náramky. Zkosení činí 4 cm, šířka náramku je 13 cm. Ve výšce 19 cm od začátku ujímání na průramky rozdělíme pletenínu na dvě poloviny, jehly levé poloviny vysuneme do polohy pracovního klidu a vyujímáme zadní krční výstřih. Jeho hloubka je 3 cm, šířk a 8 cm (polovina). Poté zasuneme jehly levé poloviny zpět do pracovní polohy a s tejným způsobem dopleteme druhou polovinu zadního krčního výstřihu. V označených místech v plétáme do zadního dílu barevné pruhy.

Přední díl:
Pleteme jako zadní díl až k ujímá ní na průramky. Šířka průramku je 5 cm. Průramky vyujímáme do výšky 5 cm. Pokračujeme rovně dalších 5 cm a potom na stranách průramků pleteninu zvolna rozšiřujeme o 3 cm na každé straně. Ve výšce 14 cm od začátku ujímání na průramky rozdělime pleteninu na dvě poloviny, jehly levé poloviny vysuneme do polohy pracovního klidu a ujímáme přední krční výstřih. Jeho hloubka je 8 cm, šířka 8 cm (polovina ). Současně kosíme náramek, kosení činí 5 cm, šířka náramku je 13 cm. Na konec zasuneme do pracovni polohy jehly levé poloviny a stejným způsobem dopleteme druhou polovinu předního krčního výstřihu. V označených místech vyplétáme do předního dílu barevné pruhy.

Montáž:
Díly vyšpendlime na střih a po rubové straně přes v lhkou utěrku na paříme. Krční výstřih a průramky obháčkujeme 2 řadami krátkých s loupků. Díly sešijeme po rubové straně a švypřes vlhkou utěrku mírně napaříme.










(klikněte na obrázek v ligtht boxu pravým tlačítkem myši - zvolit "zobrazit obrázek", zobrazený obrázek lze zvětšit pro uložení do tiskové kvality a uložit na disk)

Žádné komentáře:

Okomentovat